Inte så seriöst.

Ett nytt inslag i marknadsföringen av aktier är "spännande" privatsparare som  vill marknadsföra sina aktieidéer via blogg! Således låter Nordnet en "blondinbella" figurera som opposition till Experterna. Själv påstår hon på sitt förföriska sätt att hon inte vet så mycket om aktier men att hon har en modell utifrån ett psykologiskt synsätt. För Nordnet måste dethär vara ett givet tillfälle att få ytterligare ett antal vilsna småsparare att tro o binda sina förhoppningar till denna speciella kvinna! Bilden är en välutseende dam i sina bästa år så vem vill inte ta en chans på henne? Själv är jag kritisk till marknadsföringen. En annan dam är Finansmamman som inte är lika förförisk och ger ett mer seriöst intryck. De som inte kan mycket om aktier är naturligtvis målgruppen men jag tycker nog att Privata Affärer är ett mer seriöst val  ihop med ett medlemsskap i Aktiespararna eftersom kunskap i aktier ändå är A o O trots takeachanceonme:s  prat om motsatsen.


Utmanar experterna

Sommaren är här och snart börjar semestern men som alltid på dessa nordliga breddgrader så gäller regnställ förutom badbrallor o solglasögon. Numera är jag beredd och skall börja sluta att sura över en "tråkig" sommar igen. Sommaren blir så bra som jag gör den till och det finns massor att hitta på! Under senvåren har jag gått i datortankar och jag har haft en "lust till" Mac fastän PC fortfarande känns ok till ett lägre pris. Det som lockar med Macen är stabilitet, design, kvalitét som verkar bättre, men så kostar det också. Hur det är med kompabiliteten lär ju framtiden få utvisa. Blir det en Mac så bli det en 13" Mac Pro.
Såg i Metro att Christina Söderberg tänker utmana experterna och skall göra aktieklipp  och hon verkar övertygad att småsparare skall fixa själv istället för att anlita experter. Få se om hon har rätt!   www.takeachanceonme.se
Hur har det gått för mina egna aktier då? Måttligt bra eftersom jag har Enquest, Africa Oil i min portfölj som dragit ner på resultatet. En ny intressant utveckling är Investeringskontot som står att läsa om i Placera Nu och som bedöms som ok av deras redaktör. Kontot liknar ju dagens kapitalförsäkring vilket är ett provisorium för dagens sparare  som bör gå över till det nya kontot med hänsyn till dels ägandet av aktierna o fonderna som blir ens egna till skillnad från Kapitalförsäkringen där försäkringsbolaget "äger" . Det nya ger möjlighet att rösta på bolagsstämmor. En del personer gnäller över en mer kontrollerad skattemodell men det handlar om en grupp utnyttjare som säljer innan årskiftet för att slippa skatt. Jag ser fördelar med undantag för att skatten generellt kommer att höjas i nivå med den traditionella aktiebeskattningen. Det hade varit bättre om skattesatsen sänkts generellt men den drömmen är borta. Förslaget har nu gått vidare till lagrådet och det äör sannolikt så att förslaget och det som kommer blir identiskt.


PC-oro

Igår var det dax att köpa ny dator efter en tid av funderingar om det är läge att gå över till Mac eller fortsätta i PC världen ännu en period. Efter en dags PC slit så börjar oron åter göra sig hörd. Diverse strul med USB som inte vill reagera för mus o skrivare men det allra värsta är ett meddelande som låter förstå att det finns ett antal felaktiga datorer med just min produktkod som "kan vara felaktiga". Mina PC tvivel får således näring med råge!

En svensk Saab ??

Det är onekligen ett konststycke att fixa SAAB:s överlevnad. SAAB är räddat för stunden men mer pengar behövs. Jag börjar se en strimma av hopp för företaget men om jobben är räddade för dom anställda i Sverige är mer osäkert på sikt. I Ryssland och Kina behövs SAAB:s teknologi så möjligheten att få se ryska och kinesiska Saabar är stor men en svensk Saab ???


RSS 2.0