Davegårdh

Att Björn Davegårdh är en av mina mentorer står utom all tvivel. Han är rak på sak, kunnig!
I sitt senaste inlägg i Placeringsguiden menar han att vi nått ett p/e tal runt 13-14 där några stora vinstökningar inte står för dörren och att läget är inne att avvakta en rekyl. Ratos är ett av bolaget som analyseras med ett enligt davegårdh bra köpläge.
Se Davegårdh i Placeringsguiden.


Fortsättning kamera

För några år sedan bestod kameramarknaden av antingen dyra digitalkameror med utbytbar optik med sökare via optik o spegel. Det vanligaste sensorformatet var APC dvs halva 24x36 formatet med priser på de mest avancerade modellerna tex D300 för 16000:- utan optik. Idag kostar en D600 fullformat 24x36 just 16000:-. Det säger något om pris och teknikutvecklingen.
Bilderna är en fortsättning på förra blogginlägget dvs Fuji 100s dvs ingen systemkamera utan en traditionell kamera med fast optik 2.0 och 35 mm. En "lyxkamera" för konservativa fotografer som väljer bort zoom och utbytbar optik till förmån för yppersta kvalité med utvecklad apc sensor mm.


Skall du köpa kamera?

 
 Varit ute på stan o kollat kameror modell mindre med apc sensor men då handlar det om fast optik eller systemkamera utan spegel tex Sony NEX. Fuji har en liten kompakt med 3/4 sensor, fin optik. Står du ut med enbart fast optik o Apc så är Fuji x100s suverän för 11000:- . 

RSS 2.0